Logo
EnglishБългарски
   
Инициатива АРНИКА

Инициатива АРНИКА

По-красиво и приятно място за живеене!

Инициатива АРНИКА е начинание, подкрепяно от Фондация "Арника", което цели провокиране на инициативност и създаване на широка обществена подкрепа сред живущите в ж.к. Дружба за превръщане на квартала в едно по-уютно, подредено и красиво място за живеене.

Вие искате зелените площи около блока Ви да бъдат окосени и почистени, на мястото на изпочупените и олющени пейки да има нови и здрави, храстите да са подрязани и да има цветни лехи, но Ви е омръзнало да чакате някой друг да се погрижи. Всичко това можем да направим заедно!

Какво предлагаме?

1.    Косачка за косене на площите около блоковете - безплатно ползване
2.    Тример за малки площи - безплатно ползване
3.    Ножици за подкастряне на храсти и клони – безплатно ползване
4.    Градински инструменти – безплатно ползване
5.    Чували и ръкавици - безплатно
6.    Консултации - безплатно
7.    Пейки и цветя – всеки месец една възстановена и подържана градинка ще печели реновиране на пейки и нови цветя

Как можете да се възползвате от предложението ни?

Свържете се с нас по най-удобния за Вас начин, използвайки контактната информация на страницата ни. Ще се срещнем и ще обсъдим възможностите за подобряване на пространството около Вашия блок, както и удобно за Вас време, в което да ползвате техниката. При необходимост и желание от Ваша страна, специалист от офиса ни ще прецени на място условията и ще помогне с идеи. В уговорения ден и час ние ще Ви доставим нужната техника, за да я ползвате Безплатно.

Какво се иска от Вас?

Разбира се, най-вече - инициатива и желание да промените кътчето около жилището си! Изпратете или донесете снимка на площите около блока Ви, които желаете да промените. Попълнете заедно с нас заявление за нужните технически средства и материали. Запознайте се с инструкциите за ползване на техниката и... действайте и се забавлявайте заедно с децата, съседите и приятелите си! А когато всичко бъде готово ние ще си вземем техниката обратно, а Вие ще имате едно по-красиво пространство пред жилището си.

Инициатива на месеца и на годината

В края на всеки месец ще представяме на страницата на Фондация "Арника" снимките от всички обновени места и ще ги класираме заедно. Всеки месец една възстановена и подържана градинка ще печели обновяване на пейки и засаждане на нови цветя.

Доброволци на  Инициатива Арника

Ако резултатите от инициативата Ви харесат, споделете с хората около Вас, покажете им какво и как сте постигнали, доведете ги при нас, за да променят и те пространството около блока си. Така ще станете доброволец на Инициатива Арника и ще получите като подарък тениска с логото на инициативата. И най-важното - заедно ще сме направили една малка стъпка към това нашият квартал да стане по-красиво и приятно място за живеене!

Начало на  Инициатива Арника: 1 юни 2009 година